Гривна с диаманти

Цена: 12700.00 лв

Гривна с диаманти

Елегантна гривна с диаманти от розово злато

Цена: 8350.00 лв

Златна гривна от розово злато с 2,50кт диаманти

Тенис гривна от розово злато

Цена: 6950.00 лв

Тенис гривна от розово злато с диаманти 1.13 карата

Златна гривна с диаманти

Цена: 12700.00 лв

Елегантна гривна с диаманти

Нежна гривна с диамант и червен конец

Цена: 500.00 лв

Златна гривна с диамант 0,03ct цвят E, качество VVS1

Гривна от червен конец с диамант

Цена: 350.00 лв

Гривна с червен конец и диамант от жълто злато.

Гривна с диамант

Цена: 360.00 лв

Гривна с червен конец от бяло злато с диамант

Гривна червен конец със сърце и диамант

Цена: 0.00 лв

Златно сърце с диамант на гривна от червен конец

Гривна от червен конец с диамант

Цена: 0.00 лв

Гривна от червен конец, бяло злато и диамант

Златни гривни - красив аксесоар, подходящ за всички

Гривни са незаменим стилен аксесоар, носен още в древността. В България са намерени златни накити предимно гривни с прекрасна изработка датирани още преди повече от 6000 години! Една от първите култури, която въвежда носенето именно на златните гривни остава египетската. Изкусни майстори са създавали невиждани бижута от благородни метали и красиви полускъпоценни камъни. Още тогава, златните гривни са имали универсално предназначение – не само като украшение или символ на статуса на човек, но и като част от най-важните неща, които човек взима със себе си в следващия живот. В днешно време, тези бижута са все толкова актуални, привлекателни и интересни, както преди 6 хилядолетия. Златните гривни остават неизменна част от колекцията на всяка дама и желан подарък от всяка от тях.

 Златни-гривни-1-предложение


Златните гривни през епохите

През годините, модата на златните гривни непрестанно се променя. Тя е зависила силно не само от епохата, но и от културата на съответната държава. Вярва се, че най-старите бижута и златни гривни в света са намерени именно в България! Находките, открити преди почти 50 години около Варна се считат за най-старото обработено злато не само в Европа, но и в света! Сред близо 350 златни предмета, открити по време на разкопките, има 3 напълно запазени златни гривни. Датирани от преди 6000 години, тези бижута и златни гривни са запазили красотата и целостта си и до днес!

Освен египтяните, около 2000 години преди Христа, в далечна Азия, китайците също са се отдавали на майсторенето на златни гривни. Характерни при тях са флоралните и животински мотиви, които често изобразявали и различни божества. Древните гърци, пък, считали златните гривни като аксесоар, който може да се носи не само около китката, но и на други части от ръката. Дизайнът на този тип златни гривни варира в зависимост от статуса на човека, който я носи. От спираловидни модели, наподобяващи змия до златни гривни с много детайли и орнаменти, гърците са знаели как да правят бижута.  Интересното при тези времена е, че златните гривни са били значително по-популярни сред мъжете, от колкото при жените. Но скоро и това ще се промени.

Златните гривни се превръщат в популярен аксесоар за жените през 17ти век. Тогава моделите са се изработвали в комбинация с текстилни панделки или тънки нишки. Някои от тях са изработвани с по няколко нишки едновременно, които да се увиват около китката или нагоре по ръката. По същото време стават популярни и златните гривни с медальони и други висящи украшения. Въвеждат се като дизайн и комбинациите между злато и естествени материали, като слонова кост, корал и перли. От тогава, златните гривни се настаняват трайно, като незаменим аксесоар за всяка жена, който може да бъде намерен в дизайн, допълващ всеки стил!

 

Защо да изберете точно златни гривни?

В днешно време можете да намерите огромно разнообразие от бижута, изработени от всякакви материали – от текстил до благородни и неблагородни метали. Но златните гривни остават един от най-предпочитаните подаръци за подаряване и получаване. Огромното разнообразие от дизайни Ви дава възможността да изберете най-подходящата златна гривна за Вашата любима жена. Взимайки под внимание нейните предпочитания и стил можете да направите прекрасен избор – златни гривни с естествени мотиви, изчистени златни гривни тип синджир, аксесоари с геометричен дизайн или да заложите на класиката – златни гривни с диаманти. Може и да мислите, че звучи клиширано, но всяка жена мечтае да притежава поне един диамант в живота си. Този ценен камък се е превърнал в символ на красотата, устойчивостта и класата. Комбинацията от златни гривни с диаманти и скъпоценни камъни е красиво бижу, което ще зарадва всяка жена.  А сега това е повече от лесно и достъпно да направите такъв подарък – за себе си или за скъпата дама във Вашия живот.

 

Златни-гривни-2-предложение

Златни гривни с червен конец – с любов за най-малките

Не сме сигурни от кога датира суеверието за носене на червен конец. Но знаем едно – неговата основна цел е да предпази носещия го от уроки, магии, болести и да прогонва злите духове. В наше време всеки знае за обичая да се носят златни гривни с червен конец, като те са особено важни за най-малките и уязвими създания на този свят. Нашите деца. Златните гривни с червен конец са задължителен подарък за всяко едно бебе – да расте щастливо, здраво и предпазено от зли очи и завист. По традиция, златните гривни с червен конец се връзват от най-възрастната жена в къщата. Тази, която ти мисли само добро. Това се прави на Игнажден, който, според православния календар, се отбелязва всяка година на 20 декември. Затова се подарява златна гривна с червен конец на майката на бебето с пожелание то да расте здраво. На коя ръка ще се постави златната гривна с червен конец зависи от вярванията на майката. Според някои поверия на малките момичета се поставя на дясната ръка – символ на женствеността, докато при момчетата се поставя на лявата ръка. Други вярвания, пък, казват, че златната гривна с червен конец, поставена на дясната ръка пази човека от собствените му дела, а на лявата – от лошите очи. А трети поверия казват, че златните гривни с червен конец се носят само на лявата ръка, защото там първо напада злото. Но независимо на коя ръка ще я поставите, златната гривна с червен конец ще предпази вашето дете от лошите очи и уроките. Сега можете да намерите различни модели и дизайни златни гривни с червен конец, включително и такива, украсени с диаманти. Това е един много личен и специален подарък за най-малките. Той ще пази не само тях, но ще се превърне в спомен – за детството, на любовта и грижите.


Златните гривни с диаманти

Да подариш златни гривни това е нежен жест означаващ, че Вие държите на силни и стабилни отношения основани на любов и вярност. Да ѝ покажеш своите чувства и уважение, с най-подходящия подарък, точно за нейния вкус и стил. Златните гривни са символ на силен съюз между двамата свързани с дълбоки чувства. Изразете ги с подарък, красива златна гривна, поднесена на специален за Вас повод в най-прекрасната и магична атмосфера.

Златните гривни през епохите

Защо да изберете точно златни гривни?

Златни гривни с червен конец – с любов за най-малките

Златните гривни с диаманти


Другите посетители, които разглеждат тази категория, търсят също и в категории годежни пръстени, годежен пръстен, годежен пръстен с диамант, годежен пръстен бяло злато, годежен пръстен София, пръстени с диаманти, златни пръстени, брачни халки, обици с диаманти, колиета и медальони с диаманти, пръстени и диаманти.