Годежен пръстен от жълто злато с диамант.

Цена: 1100.00 лв

Нежен пръстен от жълто злато с диамант 0.08ct. цвят E, качество VVS2

Елегантна златна халка с 31 броя диаманти

Цена: 1690.00 лв

Елегантна златна венчална халка с 31 броя диаманти от жълто злато

Златна халка с 10 броя диаманти

Цена: 1550.00 лв

Венчална халка са диаманти с 10бр. диаманти 0.15ct.

Златни пръстени - бижуто, което подхожда на всеки!

От наследствени бижута, предавани от поколение на поколение до годежни пръстени и венчални халки, създаващи нови спомени, златото винаги е предпочитан материал пред останалите. С огромното разнообразие от дизайни и цветове, съчетани със скъпоценни камъни, златните пръстени са толкова популярни и търсени и до днес.

 златни-годежни-пръстени-с-диаманти


Защо да изберете точно златни пръстени?

Златните пръстени са изработвани и носени от хиляди години. Те са класическо бижу, което всеки може да притежава. Те могат да бъдат много ценни поради редица причини – златните пръстени винаги са били високо оценявани, като символ, послание, стойност и статус. Макар днес златните пръстени да са по-масови и лесно достъпни от преди 1000 години, те са все толкова ценени, както в миналото. Това е инвестиция – в съхранението на Вашите спомени, изразяването на Вашия стил и възможност да напишете своята собствена история. Мигове, които Вашите златни пръстени ще съхраняват завинаги!

 

годежни-пръстени-с-диаманти

Златни пръстени – бижуто на 6 хилядолетия

Сигурно знаете, че златните пръстени са сред първите бижута, които човекът е създал и са се запазили и до наши дни. С напредването на знанията и уменията, хората са се захванали с майсторенето на всякакви бижута за цялото тяло – златни пръстени, обеци, халки за носа или устната, гривни, колиета и, разбира се, царски бижута като корони, диадеми, фиби за коса и много други. Дори златни пръстени за краката! През годините, в различните култури, златните пръстени са имали различно значение, форма и дизайн. В древна Сумерия, преди повече от 3000 години е било изключително важно носенето на възможно най-много златни пръстени по ръцете. Египтяните са познати и до ден днешен като изкусни майстори на бижутата, сред които са множество диадеми, огърлици, златни пръстени, обеци и много други. Златните пръстени от тази епоха на египетската култура са били орнаментирани с различни йероглифи, символизиращи божества и исторически събития. Един от най-известните златни пръстени от времето на Старото Египетско Царство е именно този с дизайн на скарабей, украсен най-често със скъпоценни камъни, като изумруди, сапфири и други. Майсторите от остров Крит, пък, са създавали прекрасни златни пръстени с пасторални мотиви, божества и сцени по време на лов или война. В историята, те са записани, като едни от най-добрите майстори за времето си в инкрустирането на скъпоценни камъни в печати и златни пръстени. Древногръцките ювелири са създали огромно количество бижута и златни пръстени с изсечени на тях божества, царски особи и флорални мотиви. Те често са включвали в дизайните си перли и скъпоценни камъни като диаманти, рубини, сапфири и изумруди. Римляните са изработили много златни пръстени, като при тях има много ясно отличим дизайн. Златните пръстени от това време се характеризират с плътно тяло и инкрустиран, овален, скъпоценен камък. Самият камък е разположен в златния пръстен, така че се вижда голяма част от него, но само малка част е издадена над бижуто. В Европа, носенето на златни пръстени със скъпоценни камъни става широко разпространено през 12ти век, като тогава започва и формирането на вярванията около различните кристали. За тях можете да прочетете повече в нашата статия, посветена на пръстените. От 14ти век насам популярност набира гравирането на златните пръстени. Първоначално са избирани латински сентенции, след това готически скриптове. А желаещите да изразят романтични чувства са избирали гравюрите на златните пръстени да са изписани на френски език.

 

На кой пръст се носят златните пръстени?

Всички знаем, че безименният пръст е запазен за най-скъпия и ценен златен пръстен за всяка жена – годежният пръстен. Но знаете ли защо? Най-разпространеното вярване е, че тази традиция идва от Древен Египет. Според тях всеки пръст е имал ясно предназначение и символика и именно безименният е бил символ на партньора в брака. Традицията на коя ръка се поставя халката зависи силно от религията. Според египтяните, а след тях и римляните златните пръстени за венчавка се носят на безимения пръст на лявата ръка. Те вярвали, че точно този пръст е свързан с кръвоносен съд, който води директно към сърцето – вена аморис или преведено – вената на любовта. Според православните християни, венчалните златни пръстени се носят на дясната ръка, защото това е „ръката на Господ“. Венчалните златни пръстени са символ на безкрайната любов между хората именно заради начинът им на изработка – те нямат начало и край. Това не означава, че трябва да се ограничавате къде да носите своите златни пръстени. Можете спокойно да носите златни пръстени и на безименните пръсти, без да сте сгоден/а или омъжена. Важното е да изберете дизайнът, който ви харесва и така всеки път, когато погледнете към Вашите златни пръстени ще им се любувате. Точно, както в първия ден, в който сте ги избрали и получили!

 на-коя-ръка-се-носи-годежен-пръстен


Различни цветове златни пръстени

За да изберете най-прекрасния златен пръстен за Вашата любима е важно да съобразите нещо много важно. За разлика от останалите благородни метали, златните пръстени могат да бъдат изработени в различни цветове. Ако трябва да сме конкретни – точно 3 цвята. Цветовете на златото се постигат чрез примесването му с други метали. Например, за постигането на красивия бял цвят на златните пръстени се добавя паладий, сребро или никел. Често златните пръстени от бяло злато са обработени с допълнително родиево покритие, което подчертава блясъка на метала, а класическата им визия позволява комбинация с всякакви камъни и кристали, най-вече диаманти. Розовото злато е по-нетрадиционно, но през последните години се налага с бързи темпове в производството на годежни златни пръстени и халки. За да се постигне розовия нюанс се добавя мед. Прекрасният розов оттенък на тези златни пръстени може да се подчертае с цветни кристали, като рубини и розови сапфири или да заложите на класиката – прекрасен диамант. Жълтото злато е класическото предложение за златни пръстени, с което никога няма да сбъркате. Този вариант също може да се съчетае с цветни камъни, но традиционно златен пръстен от жълто злато изглежда най-добре с диамант!


годежни-пръстени-различни-цветове-злато


Защо да изберете точно златни пръстени?

Златни пръстени – бижуто на 6 хилядолетия

На кой пръст се носят златните пръстени?

Различни цветове златни пръстени


Другите посетители, които разглеждат тази категория, търсят също и в категории годежни пръстени, годежен пръстен, годежен пръстен с диамант, годежен пръстен бяло злато, годежен пръстен София, пръстени с диаманти, брачни халки, обици с диаманти, колиета и медальони с диаманти, гривни с диаманти, пръстени и диаманти.