Пръстен цвете

Цена: 1950.00 лв

Златен пръстен от бяло злато цвете с 10 броя диаманти 0.30ct. цвят G, качество VS2

Годежен пръстен с диамант

Цена: 3200.00 лв

Пръстен c диаманти 0.34ct. цвят H, качество SI2

Пръстен форма цвете с диаманти

Цена: 2230.00 лв

годежен пръстен цвете с диаманти 0,245ct. цвят F, качество VS1

Годежен пръстен с диаманти

Цена: 2350.00 лв

Годежен пръстен с 10 броя диаманти 0.285ct. цвят F, качество VS1

Годежен пръстен с диаманти от бяло злато

Цена: 1900.00 лв

годежен пръстен от бяло злато с диаманти 0.298ct. цвят G, качество VVS2

Годежен пръстен с диаманти

Цена: 2900.00 лв

годежен пръстен бяло злато с диаманти 0.325ct. цвят F, качество I1

Годежен пръстен със сърца

Цена: 1800.00 лв

годежен пръстен със сърца и диаманти 0.22ct. цвят G, качество SI3

Пръстен с диаманти

Цена: 3300.00 лв Нова цена: 2640.00 лв

годежен пръстени с диаманти 0.573ct. цвят G, качество VVS1

Годежен пръстен с диаманти

Цена: 0.00 лв

годежен пръстен от бяло злато с диаманти 0.395ct. цвят D, качество VS

Годежен пръстен от бяло злато изтънчен и класически избор

 

Класиката е универсална. Също, както начинът ни на обличане, цветът на маникюра и косата, дизайнът на годежните пръстени от бяло злато, жълто или нежно розово злато, се влияе от модните тенденции, времето и настроението. Всяка година бутиците предлагащи годежни пръстени от бяло злато се стремят да зарадват с нови и интригуващи форми, цветове и други смели решения. Днес искаме да се върнем малко назад във времето и да видим през какви етапи на промени и развитие са минали годежните пръстени от бяло злато. Нека разберем!


Годежен пръстен от бяло злато през 20-те години на 20-ти век

В началото на 20-ти век годежните пръстени от бяло злато и диаманти започват да се налагат, като най-модерни, изтънчени и предпочитани бижута от дамите и господата. Интересното е, че през това време годежните пръстени от бяло злато са били украсени с диаманти в по-геометрични форми, с характерни остри ръбове и груби черти. Такива са, например, диамантите с формата на квадрат, правоъгълник и триъгъник. 

 

годежен пръстен

Годежен пръстен от бяло злато с форма на плетеница и диамант през 30-те години

През този период от време дизайнерите предлагат нови форми на годежни пръстени. Халката е увита, като плетеница или оформена на панделка. Украсяват бижута с множество малки диамантени люспички и орнаментите на годежния пръстен. Наблюдаваме тенденции за все по-заоблени форми на диамантите. 

 gogejen prysten

Годежен пръстен – бяло злато с овален диамант през 40-те години на 20-ти век

Особена популярност набират годежните пръстени от бяло злато с диаманти с овалните форми през 40-те години на миналия век. Това е така именно заради най-популярната реклама на тези скъпоценни камъни, родена през 40-те. с култовата реплика „Диамантите са завинаги“. Тази реклама прави годежните пръстени от бяло злато с овален диамант изключително популярни и търсени.

 golejen prysten forma oval

Годежен пръстен от бяло злато и диамант под формата на капка през 50-те

През 50-те години годежните пръстени от бяло злато с диамант с формата на капка набират популяност. Те са изключително актуални и днес. Тези годежни пръстени стоят нежно и елегантно на всяка ръка. Разнообразяват дизайна инкрустирайки годежния пръстен с малки диаманти около централния и по халката.  

 

Годежен пръстен от бяло злато с диаманти и изумруди през 60-те

Този период от развитието на годежните пръстени от бяло злато с диаманти е характерен с комбинация с изумруди, рубини и сапфири. Един от най-популярните годежни пръстени от бяло злато през 60-те години е този на Джаки Кенеди, подарък от нейния съпруг Джон Ф. Кенеди. 

 

Годежен пръстен от бяло злато с диамант във форма изумруд през 70-те години на 20-ти век

През 70-те години наблюдаваме значителен интерес към по-големите диаманти за годежните пръстени от бяло злато. Един от най-известните годежни пръстени от бяло злато и диамант във форма изумруд е на певицата Дженифър Лопез. Навлизат и различни форми на диаманти, като сърце, маркиза и други. 

 

Годежен пръстен от бяло злато с цветни скъпоценни камъни и диаманти през 80-те

През 80-те години на миналия век са популярни годежните пръстени с цветните скъпоценни камъни, подчертаващи характера на човека. Обикновено централния камък е рубин, изумруд или сапфир инкрустиран с малки диаманти, които открояват неговата красота създавайки неповторим контраст. Най-известният годежен пръстен от бяло злато и сапфир е на Принцеса Даяна, подарък от Принц Чарлз. Красивият дизайн съчетава прекрасен сапфир обграден от множество диаманти. Днес, този годежен пръстен принадлежи на Дукесата на Кеймбридж – Кейт Мидълтън.

 

Годежен пръстен от бяло злато с диамант във форма маркиза през 90-те години на 20-ти век

С нарастването на популярността на рок културата през тези години се наблюдават промени и в модата, ювелирното изкуство, както и в дизайна на годежните пръстени от бяло злато. Диаманти във форма маркиз са предпочитаните. Това са годежни пръстени от бяло злато с по-смели, агресивни форми и размери. 

 

Годежен пръстен от бяло злато с брилянт 

С началото на новото хилядолетие навлизат нови технологии в обработката на диамантите и нови критерии за оценка им. Идеалните пропорции, цвят, качество, симетрия и полировка са едни от най-основните изисквания към изработката на брилянта. Това налага други подходи към изработката на годежния пръстен от бяло злато с диамант. Бижутата се изработват с цел да подчертаят красотата и съвършенството на диаманта. 

 

Годежен пръстен от бяло злато с брилянт, овал, маркиза, капка, сърце, изумруд, принцес, ашер, къшън и други форми

Днес популярни са годежните пръстени от бяло злато с диаманти с всевъзможни форми, за всеки вкус, стил и настроение. Живеем във време, където древните традиции се съчетават с най-модерните технологии осигурвяайки ни безграничен избор от форми и цветове на диаманти. 

Годежен пръстен от бяло злато през 20-те години на 20-ти век

Годежен пръстен от бяло злато под формата на плетеница и диамант през 30-те години

Годежен пръстен от бяло злато с овален диамант през 40-те години на 20-ти век

Годежен пръстен от бяло злато и диамант под формата на капка през 50-те

Годежен пръстен от бяло злато и диамант през 60-те

Годежен пръстен от бяло злато и диамант във форма изумруд през 70-те години на 20-ти век

Годежен пръстен от бяло злато и цветни скъпоценни камъни и диаманти през 80-те

Годежен пръстен от бяло злато и диамант във форма маркиз през 90-те години на 20-ти век

Годежен пръстен от бяло злато и принцес кът диамант в началото на хилядолетието

Годежен пръстен от бяло злато с брилянт, това е съвършения диамант

 

Независимо дали ще се повлияете от някоя от тенденциите от различните години или ще изберете дизайн, който е специален само и единствено за Вас, ние можем да кажем едно – комбинацията годежен пръстен от бяло злато и диамант ще остане вечна класика и универсалния избор за всички времена!


Другите посетители, които разглеждат тази категория, търсят също и в категории годежни пръстени, годежен пръстен, годежен пръстен с диамант, годежен пръстен София, пръстени с диаманти, златни пръстени, брачни халки, обици с диаманти, колиета и медальони с диаманти, гривни с диаманти, пръстени и диаманти.